Kanādā atklāj gandrīz 600 nozagtus auto teju 35 miljonu vērtībā

Policijas operācijā Monreālas ostā tika novērsts noziedzīgās pasaules mēģinājums izvest no Kanādas 598 zagtus automobiļus, kuru kopējā vērtība sasniedz 34,5 miljonus dolāru.

Kā teikts policijas paziņojumā, likumsargi kopā ar robežapsardzes dienestu strādāja vairākus mēnešus, šajā laikā atverot un pārbaudot 390 jūras konteinerus. Operācijas gaitā tika uzieti 598 automobiļi, kas bija sagatavoti izvešanai uz Āziju, Eiropu, Tuvajiem Austrumiem un Dienvidameriku.

Pēc policijas sniegtās informācijas, automašīnas tika nozagtas, pārtverot digitālo atslēgu raidītos kodus, izmantojot digitālās atslēgas aizstājējus vai pieslēdzot speciālas ierīces automašīnu borta datoriem. Turklāt daudzas šādas sistēmas var brīvi iegādāties internetā, ieskaitot pamācību, kā tās lietojamas.

Policija uzsver, ka federālie tiesību akti, kas novērš automašīnu zādzības, ievērojami atpaliek no tehnoloģijām, Kanādā steigšus jāmaina likumdošana, lai šādu ierīču iegādāšanos padarītu par nelegālu, bet auto īpašniekiem iespēju robežās jāparūpējas par drošību, novietojot savus automobiļus garāžā, labi apgaismotās vietās vai jāuzstāda stūres bloķētāji.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.