Ar jaudīgāku hibrīdiekārtu – Lexus uzlabo kompakto modeli UX

Toyota Premium zīmols Lexus uzlabojis kompakto modeli UX, kas ieguvis jaudīgāku hibrīdiekārtu, modernākus elektroniskos asistentus un multivides iekārtu.

2024.gadā Lexus UX tiek pie jaudīgākas hibrīdiekārtas, kas attīsta 146 kW (199 Zs) agrāko 135 kW (184 Zs) vietā. Pilnpiedziņas versijai tagad pie aizmugurējās ass stiprinās 30 kW (41 Zs) elektromotors, kas nomainījis iepriekš izmantoto 5,3 kW (7 Zs) motoru. Visas UX versijas turpmāk piegādās ar 60 elementu 222 voltu litija jonu akumulatoru, kas iebūvēts iepriekš izmantotā niķeļa-metāla hidrīda akumulatora vietā.

Ražotājs norādījis, ka Lexus UX ar priekšējo riteņu piedziņu no 0 līdz 100 km/h paātrinās 8,1 sekundē, savukārt pilnpiedziņas modelis, salīdzinot ar iepriekšējo modeli, saīsina sprinta laiku par 0,8 līdz 7,9 sekundēm. Vidējais degvielas patēriņš: 5,0 līdz 5,7 litri.

Salonā modernizēts multivides komplekss, kas sākuma līmeņa versijai tiek komplektēts ar astoņu collu ekrānu, bet sākot ar Executive Line ekrāna izmērs pieaug līdz 12,3 collām. Elektroniskās palīdzības sistēmas iegūst divas jaunas funkcijas: Proaktīvais braukšanas asistents izmanto priekšējo kameru, lai pilsētas satiksmē atpazītu iespējamās briesmas, braucot nelielā ātrumā, piemēram, ielu šķērsojošus gājējus, novietotas automašīnas un velosipēdistus, savukārt Safe Exit Assist novērš negadījumus, kas var atgadīties neuzmanīgi atverot durvis un traumējot velosipēdistus vai motociklistus, kas tuvojas no aizmugures.

Foto: Lexus

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.