Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO)

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei.

Ford mājaslapa vēsta, ka Olforda ar Ford Explorer pirmssērijas eksemplāru pēc 30 000 ceļā pavadītu kilometru, šķērsojot sešus kontinentus un 27 valstis, pēc vairāk kā pusgadu gara ceļojuma atgriezusies Nicā un pārbraucot finiša līniju, uzstādījusi oficiālu rekordu.

Ceļojuma laikā nācās sastapties ar strāvas padeves pārtraukumiem Āfrikā, uzlādes infrastruktūras trūkumu Atakamas tuksnesī Čīlē, nebūvētiem ceļiem, kalnu pārejām un salu, taču mērķis tika sasniegts, pierādot, ka šāds pārbrauciens ir iespējams arī ar elektrisko transportlīdzekli.

Brauciena laikā tika izmantoti dažādi uzlādes risinājumi, sākot no 2,2 kW maiņstrāvas kontaktligzdām līdz līdzstrāvas ātrajiem lādētājiem un pārnēsājamam akumulatora blokiem.

Vienlaikus ar pasaules apceļošanas rekordu, sākās arī Ķelnē ražotā elektriskā krosovera iepriekšpārdošana.

Sākotnēji Ford Explorer ir pieejams kā aizmugurējo riteņu piedziņas modelis ar 210 kW (286 ZS) motoru un kā pilnpiedziņas versija ar diviem dzinējiem un 250 kW (340 ZS) jaudu. Abiem ir lielāks “Extended Range” akumulators, kura standarta darbības rādiuss pārsniedz 600 kilometrus. Cenas sākas no 49 500 eiro, savukārt vēlāk tiek solīts arī modelis ar mazāku akumulatoru par sākuma cenu 42 500 eiro.

Foto: Ford

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.