Atsaukums 529 000 Mercedes

Vācijas autobūves uzņēmums Mercedes-Benz atsauks vairāk nekā pusmiljonu automobiļu. Mūsu Mercedes īpašnieki var neuztraukties, jo problēma skar automašīnas ar stūri labajā pusē.

Vācu mediji ziņo, ka atsaukumam visā pasaulē pakļauti 529 000 laika posmā no 2017. līdz 2024. gadam ražoti automobiļi, skarot Mercedes A un B-klasi, CLA, EQA, EQB, GLA un GLB modeļus. Gandrīz visas automašīnas atrodas tādās valstīs kā Japāna, Lielbritānija vai Īrija, bet mūsu pusē to ir maz vai gandrīz nemaz – saskaņā ar publicēto informāciju, Vācijā ir vien 22 šādi automobiļi.

Mercedes pārstāvis paskaidrojis, ka atsaukuma iemesls ir programmatūra stūres iekārtai, kas varēja neatbilst transportlīdzekļiem nepieciešamajām specifikācijām. Īpašā un ārkārtīgi retā gadījumā nevar izslēgt iespēju, ka stūres iekārta varētu pārstāt darboties. Piesardzības nolūkos skarto transportlīdzekļu elektriskās stūres pastiprinātāja programmatūra tiks atjaunināta, kas prasīs no īpašnieka aptuveni pusstundu ilgu uzkavēšanos markas servisa centros.

Par atsaukšanu iepriekš ziņoja specializētie mediji.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.