Kompakts izmēros, bet plašu telpu – Zeekr piesaka elektrisku minivenu Mix

Ķīnas autoražotājs Zeekr pieteicis kompaktu minivenu Mix, kas nostājas pakāpienu zemāk par Zeekr 009, izceļas ar neparastu konstrukciju un dizainu, ko veidojis bijušais Bentley speciālists.

Pekinas autoizstādē aprīļa sākumā tiks nodemonstrēts Zeekr piektais modelis, 4,68 m garš minivens, kas neraugoties uz kompaktlases izmēriem, apveltīts ar riteņu garenbāzi, kas pārsniedz 3 metrus. Dizainam bijušais Bentley speciālists Stefans Zilavs izvēlējies noapaļotas formas bez asām kantēm, plašu stiklojumu un šaurus horizontālas formas priekšējos lukturus, kas saplūst ar melnās krāsas dekoru, veidojot viegli atpazīstamu tēlu. Aizmugure zīmīga ar līnijas formas lukturiem, kas novietoti augstu – uzreiz zem aizmugurējā stikla.

MPV piedziņai izmantots tāds pats risinājums, kā luksuss sedanam 007 – 310 kW (421 Zs) elektromotors, kas griež aizmugures riteņus. Zeekr vēl neatklāj, kāds akumulators iebūvēts MPV, tādēļ atgādināsim, ka modelim 007 izmanto 78 kWh bateriju, kas nodrošina sniedzamību līdz 870 km pēc Ķīnas CTLC cikla.

Zeekr Mix ir piecvietīgs salons, taču ķīniešu mediji ziņo, ka paredzēts arī variants sešiem braucējiem, versijas ar un bez LIDAR radara, kas nodrošina daļēji autonomu pārvietošanos, pilnpiedziņas modifikācija.

Zeekr savu produkciju pārdod arī Eiropā, tādēļ nav izslēgts, ka kādudien Zeekr Mix ieraudzīsim arī mūsu pusē.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.