BMW ieskicē topošo iX3 un citu nākamo elektrisko „iksu” dizainu

BMW parāda Vision Neue Klasse X prototipu un pastāsta kādas izmaiņas gaidāmas jaunākās paaudzes modeļu konstrukcijā.

IAA 2023 autoizstādē BMW nodemonstrēja sērijveida modelim pietuvinātu Neue Klasse sedana prototipu, tagad tam seko Vision Neue Klasse X – prototips, ieskicē topošo iX3 un citu nākamo elektrisko „iksu” dizainu. Būtiskākie elementi ir liela izmēra lukturi un atšķirībā no tagadējiem BMW neliela radiatora reste minheniešu 70. un 80. gadu modeļu stilā.

Sērijveida modeļa būs Neue Klasse platforma, kas tuvākajos gados sola sešus modeļus trīs kontinentu izplatītājiem. Zināms, ka konstrukcija ietver 800 voltu sistēmu, vieglāku un kompaktāku litija jonu akumulatoru, kas nodrošinās sniedzamību līdz 800 kilometriem, turklāt uzlāde prasīs par trešdaļu mazāk laika nekā pašreizējiem elektromobiļiem. 300 kilometru braucienam pie ātrās uzlādes iekārtas pietiks ar nieka 10 minūtēm.

Tiek izcelts jauns piedziņas un šasijas vadības veids, kas balstīts uz jaunu programmnodrošinājumu, „supersmadzenēm”, ko neatkarīgi izstrādājusi BMW grupa.

Projekta vadītājs Frenks Vēbers skaidro, ka nākotnes BMW būs iekļautas četras šādas „supersmadzenes” – četri augstas veiktspējas datori, kas apvienos to, kas iepriekš darbojās atsevišķi, solot līdz pat desmit reizēm lielāku skaitļošanas jaudu un kā rezultātu – lielāku dinamiku, lielāku precizitāti, efektivitāti un braukšanas prieku. Arī automatizēto braukšanu jaunie superdatori pacels jaunā līmenī.

Sagaidāms, ka Neue Klasse X būs paaugstināta sēdpozīcija, jauna stūre ar multifunkciju taustiņiem un BMW Panoramic Vision sērijveida risinājums, kas svarīgāko informāciju attēlo pa visu vējstiklu.

Pirmais uz jaunās arhitektūras radītais sērijveida X uz Ungārijas Debrecenas rūpnīcas konveijera stāsies 2025.gadā, gadu vēlāk tam sekos Neue Klasse sedans.

Vision Neue Klasse X prototips Foto: BMW

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.