Pēdējie 150 – BMW atvadās no manuālās pārnesumkārbas Japānā

BMW izstrādājis īpašo versiju M3 MT Final Edition, kas paredzēta Japānas tirgum un iezīmē atvadas no trīs pedāļu modeļiem.

Manuālā pārnesumkārba pamazām iziet no aprindas un tas ir tikai laika jautājums, kad trīs pedāļu modeļi izzudīs pavisam. Jaunākais piemērs ir Japāna, kur BMW no šī transmisijas veida atvadās ar 150 eksemplāru skaita M3 MT Final Edition.

MT nozīmē Manual Transmission un katrs no 150 eksemplāriem ir aprīkots ar trīs pedāļiem un manuālo pārnesumkārbu, kas strādā apvienojumā ar trīslitru twinturbo rindas sešcilindru motoru.

Visas automašīnas iegūst zelta krāsas vieglmetāla riteņu diskus un dekorus BMW M krāsās, kas ir veltījums sacīkšu braucēja Roberto Ravalja pirms 35 gadiem gūtajai uzvarai DTM čempionātā.

Zināms, ka īpašās versijas cena būs 14 200 000 jēnu, kas ir aptuveni 88 000 eiro, visām automašīnām ir stūre labajā pusē, bet krāsu izvēlē – pa 50 vienībām no Alpine White, Black Sapphire un M Brooklyn Grey toņa. 

Saskaņā ar izdevuma de.motor informāciju, Vācijā BMW ar manuālo pārnesumkārbu piedāvā vairs tikai sešus modeļus un tie ir: 1.sērija, 2.sērijas Gran Coupe, M2, M3, M4 un Z4.  

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.