Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO)

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā.

Nākamgad Škoda piedāvājumam pievienosies Fabia izmēru elektrisks mazauto. 4,10 m garais Epiq būs čehu ražotāja mazākais elektroauto, kas tiek veidots jaunajā Modern Solid dizaina stilā. Zīmīgākie šī risinājuma elementi ir ļoti šauri T-veida galvenie un dienas gaitas lukturi, melna radiatora reste, tā pati T-veida lukturu tēma aizmugurē, kā arī bamperi ar astoņām vertikālām atverēm no kuriem daļa iekrāsotas oranžas. Oranžie akcenti izmantoti arī jumta līstēm, riteņu diskiem un interjera noformējumā.

Jāatzīmē arī izgaismotais Škoda uzraksts un korpusa uzlikas sānos, kas esot izgatavotas no otrreiz pārstrādātiem materiāliem.

Salonā ir sēdekļi ar sānu atbalstu, mazāka izmēra digitālo mērinstrumentu ekrāns vadītājam, kā arī lielāka izmēra ekrāns multivides iekārtai, oranžas krāsas drošības jostas, kā arī stūre ar Škoda uzrakstu un grozāmveltnīšiem funkciju pārvaldei.

Ražotājs atklājis, ka Epiq sākumcenu centīsies noturēt pie atzīmes 25 000 eiro un sola tam liela apjoma bagāžnieku (490 l.), plašu telpu pasažieriem, kā arī sniedzamību ar vienu uzlādi līdz 400 kilometru attālumam.

Zināms, ka Škoda Epiq tiks izmantota MEB Entry platforma, kas būs pamatā arī topošajiem Volkswagen ID.2 un Cupra Raval.

 

Foto: Škoda

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.