Simtiem metru uz priekšu – Volvo brīdinās par avārijām

Zviedrijas autoražotājs Volvo izstrādājis Accident Ahead Alert sistēmu, kas brīdinās vadītājus par notikušu avāriju jau simtiem metru pirms notikuma vietas.

Volvo ir pirmais ražotājs, kas ieviesis Accident Ahead Alert. Jaunā drošības sistēma vispirms kļūs pieejama Volvo īpašniekiem Dānijā, vēlāk arī citās valstīs.  

Kā informē uzņēmuma preses dienests, automašīnas reāllaikā saņems datus no ceļu policijas un “saderīgām” automašīnām, tostarp citiem sistēmai pieslēgtajiem Volvo, tādejādi vadītāji jau laikus uzzinās par bīstamām situācijām vairākus simtus metru pirms notikuma vietas un arī tad, ja ceļš ir līkumains vai nepārskatāms. Vēl viens ieguvums no tehnoloģijas – uzzinot par negadījumu, vadītāji varēs izvēlēties citus maršrutus, mazinot sastrēguma iespējas.

Accident Ahead Alert izveidota, pamatojoties uz Volvo Cars savienoto tehnoloģiju, kas debitēja 2016. gadā. Pateicoties tam, zīmola automašīnas var “sazināties” savā starpā, brīdinot par slideniem ceļiem un citām briesmām ceļā – tagad arī par negadījumiem.

Sākumā Accident Ahead Alert būs pieejams tikai Dānijā – Volvo 90, 60 un 40 sērijas modeļiem no 2016. gada vai vēlāka izlaiduma modeļiem.

Foto: Volvo

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.