Toyota parāda elektrisku krosoveru konceptus (+ FOTO)

Japānas autobūves uzņēmums Toyota nodemonstrējis konceptuālos krosoverus Urban SUV un Sport Crossover, kas par sērijveida modeļiem pārtaps līdz 2024. un 2025.gadam.

Toyota atklāj, ka Urban SUV pamatā būs jauna platforma, nevis kāds no esošajiem risinājumiem, kas tikai pielāgots automašīnām ar elektrisko piedziņu. Urban sērijveida versija, kas gaidāma nākamā gada beigās, tiks piedāvāta ar vienas ass vai visu riteņu piedziņu, divu lielumu akumulatoriem un pēc izmēriem līdzināsies jaunajam Dacia Duster (garums/augstums 4,34/1,65 m).

Sport Crossover ražošana tiek plānota no 2025. gada. Toyota uzskata, ka šāds sportiska izskata modelis noderēs tiem, kuri elektromobili iegādājas pirmo reizi un meklē alternatīvu klasiskajiem krosoveriem. Sport Crossover tiek solīts ietilpīgs bagāžnieks un plašs salons.

Saskaņā ar Toyota plāniem līdz 2026. gadam uzņēmums nāks klajā ar sešiem jauniem elektromobiļiem. Uz to laiku šis automašīnu segments veidos vairāk nekā 20 procentus no Toyota pārdošanas apjomiem Eiropā, sasniedzot 250 000 automobiļus gadā.

Saskaņā ar jaunāko stratēģiju, līdz 2035. gadam Toyota piedāvājumā Eiropas tirgum būs tikai nulles emisijas modeļi.

 

Foto: Toyota

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.