Mercedes G-klase turpinās dzīvot; ražotājs sola arī iekšdedzes motoru modeli

Ikoniskais Mercedes-Benz G-klases apvidus auto netiks svītrots no piedāvājuma, tieši pretēji – saime paplašināsies ar jauniem interesantiem modeļiem.

Pretēji tam, kā apgalvo daži auto jaunumiem veltītie portāli pasludinot 2024.gadu par G-klases “gulbja dziesmu”, Mercedes G-klase turpinās dzīvot, raksta vācu izdevums Focus, atsaucoties uz ražotāju.

Saskaņā ar šo informāciju, 2024.gadā G-klase tiks modernizēta un ar jauniem elektrificētiem dzinējiem un pilnībā jaunu elektrisku modeli turpinās savu nu jau 44 gadus garo dzīves ciklu. Avots uzsvēris, ka paralēli tam kulta auto vismaz vēl dažus gadus būs pieejams ar benzīna un dīzeļa motoriem.

Jā, arvien stingrākās ES prasības attiecībā uz atgāzu normatīviem nevar neskart arī G-klasi, taču pagaidām briesmas izdevies novērst ieviešot uzlādējamās un standarta hibrīdmodifikācijas. Tomēr tas nevar palikt mūžīgi, tādēļ tiek domāts par jauniem risinājumiem, tostarp par mazāku un pilnīgi elektrisku modeli, kas dienasgaismu varētu ieraudzīt 2026.gadā.

Tas būtu “mazais G”, par ko Mercedes vadītājs Ola Kallenius pirmo reizi oficiāli paziņojis IAA Mobility autoizstādes laikā. Zināms, ka Baby-G pamatā būs pilnīgi jaunā elektriskā platforma, ko izmanto, piemēram, CLA, līdz ar to pieejamo tehnisko risinājumu arsenālā ir pilnpiedziņa ar diviem elektromotoriem, 800 voltu uzlādes arhitektūra un sniedzamība līdz 500 kilometriem.

Kamēr lielais G konkurē tirgus segmentā ar Range Rover, Toyota Land Cruiser un Jeep Grand Cherokee, mazais G startēs lauciņā, kur pierakstījies Ford Bronco un ar e-piedziņu darbināmie Jeep modeļi.

 

Foto: Mercedes-Benz

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.