Elektriskais Porsche Taycan sasniedz 5,3 kilometru augstumu Tibetas kalnos (+ FOTO)

Porsche Taycan 4 Cross Turismo pierakstījies Ginesa rekordu grāmatā sasniedzot 5355 metru augstumu virs jūras līmeņa. Maksimālās augstuma izmaiņas 10 dienu garā maršruta ietvaros bija 5573 metri.

Porsche eksperiments ar diviem elektriskās piedziņas Taycan 4 Cross Turismo sākās pie Aidinga ezera – Ķīnas zemākā dabīgā ģeogrāfiskā punkta 218 metrus zem jūras līmeņa. No turienes vācu elektroautomobiļi devās Tibetas kalnu virzienā pa vienu no gleznākajām Ķīnas automaģistrālēm, kas uzvijas vairāku kilometru augstumā.

Galvenais izaicinājums maršrutā Sincjaņa – Tibeta bija automobiļu uzlāde, jo pa ceļam bija maz līdzstrāvas un maiņstrāvas uzlādes staciju, bet to jauda svārstījās no 120 līdz 22 kilovatiem, kas pagarināja uzlādes laiku.

Tiesa, nelīdzenais reljefs palīdzēja ar enerģijas atgūšanu rekuperācijas ceļā, bet divu ātrumu pārnesumkārba, nodrošināja optimālu enerģijas patēriņu.

2783 kilometru garais pārbrauciens beidzās ar veiksmīgu Khuntu-Daban virsotnes sasniegšanu 5355,134 metru augstumā virs jūras līmeņa un jaunu ierakstu Ginesa rekordu grāmatā par maksimālo augstuma izmaiņu 5573,979 metri vienā maršrutā.

Saskaņā ar ražotāja datiem, Taycan 4 Cross Turismo ar vienu uzlādi spēj veikt līdz 488 km, bet pilsētā automašīna var nobraukt gandrīz 600 km.

Foto: Porsche

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.