Lexus iepazīstina ar savu mazāko krosoveru LBX (+ FOTO)

Lexus prezentējis savu mazāko un cenu ziņā pieejamāko krosoveru LBX, kas Eiropas un Japānas pircējiem kļūs pieejams 2024.gada sākumā.

Lexus LBX izgatavots uz modernizētas GA-B platformas, kas pamatā arī Toyota Yaris Cross. Automašīna ir 4,190 mm gara, 1825 mm plata un 1545 mm augsta, apveltīta ar 332 litru ietilpības bagāžas nodalījumu un drīkst vilkt līdz 750 kg smagu piekabi. Motortelpā tai atrodas hibrīdiekārta, kas apvieno 1,5 litru trīscilindru benzīna motoru un elektromotoru, nodrošinot 136 Zs kopējo jaudu – par 6 zirgspēkiem vairāk nekā Yaris Cross. Ražotājs informē, ka apvienojumā ar bezpakāpju pārnesumkārbu LBX 100 km/h sasniedz 9,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 170 km/h. Tiek norādīts, ka ar vēl vienu elektromotoru pie aizmugures ass LBX pārtop par pilnpiedziņas automobili.

Lexus krosovera salonā ir 9,8 collu mērinstrumentu panelis, multimediju sistēma ar 12,3 collu ekrānu un balss vadību, kā arī augstvērtīga audio sistēma ar 13 skaļruņiem. Par piemaksu pieejams projekcijas displejs, bet par drošību rūpēsies jaunākais Lexus Safety System + elektronisko palīgu komplekss.

Lexus LBX uz konveijera nonāks 2023. gada beigās, bet pārdošana Eiropā un Japānā sāksies 2024. gada sākumā. Pēc provizoriskiem datiem, bāzes versija maksās aptuveni 27 tūkstošus eiro.

Foto: Lexus

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.