76 410 eiro vērto Golf izpērk astoņu minūšu laikā

Pircējus nemulsināja augstākā cena, ko ražotājs jebkad prasījis par savu kompaktklases hečbeku.

Volkswagen paziņojis, ka mazāk kā 10 minūšu laikā pēc pārdošanas atklāšanas internetā  visi 333 Golf R 333 eksemplāri atraduši savus īpašniekus. Izrādās, sportiskā hečbeka cienītājus nebūt nemulsināja šādas klases automobiļiem netipiski augstā cena, pat zinot, ka atšķirības no 20 000 eiro lētākā Golf R ir minimālas.

Golf R 333 motortelpā iebūvētas tas pats divlitru turbo agregāts, kas Golf R 20 Years Edition un Golf R Performance, nodrošinot 333 Zs jaudu un 420 Nm griezes momentu. Apvienojumā ar spēka agregātu strādā 7DSG divsajūgu robotizētā kārba un 4Motion pilnpiedziņa, ļaujot sasniegt elektroniski ierobežotos 270 km/h, bet ieskrējienam līdz 100 km/h patērējot vien 4,6 sekundes.

Ierobežotā skaita modelis izceļas ar dzeltenās Lime Yellow Metallic krāsas virsbūvi, melnu jumtu un melnām sānu uzlikām ar sērijas eksemplāru skaitu. Sērijveida aprīkojuma komplektā ietilpst sporta sēdekļi no nappa ādas, LED matricas priekšējie lukturi, Light and Sight pakotne, “Travel Assist” vadītāja palīgs, joslas novirzīšanas brīdinājuma sistēma, avārijas palīgsistēma, ACC kruīzkontrole ar Stop & go un automātisko distances kontroli, atpakaļgaitas kamera un Harman Kardon skaņas sistēma ar 9 skaļruņiem un 480 vatu kopējo jaudu.

Pilnpiedziņas automašīnas elektronisko palīgu skaitā R-Performance Torque Vectoring un braukšanas dinamikas kontrole ar režīmiem Drift un Special (paredzēts Nirburgringas trasei), kā arī Akrapovič titāna izplūdes sistēma un melni 19 collu Estoril diski ar Semi Slick riepām.

Ažiotāža, kas saistīta ar īpašo modeli varētu būt saistīta ar informāciju par to, ka šī ir viena no pēdējām iespējām iegādāties īpaši jaudīgu Golf ar iekšdedzes motoru, jo nākamās paaudzes golfiņš jau būs pilnībā elektrisks transportlīdzeklis.

 

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.