„Buhankai” 65 – gaidāms jubilejas modelis

Krievijas autobūves uzņēmums UAZ gatavo jubilejas modeli, kas būs veltīts modelim, kas gandrīz 65 gadus tiek ražots praktiski nemainīgā izskatā. Krievijā un padomjlaikus piedzīvojušie to pazīst ar nosaukumu „Buhanka”.

Uļjanovskas autorūpnīca strādā pie apvidus auto Buhanka jubilejas modeļa. Zināms, ka tas top uz tūrisma modifikācijas bāzes, tādēļ būs apveltīts ar stingrākiem bamperiem, radiatora aizsargu, liela izmēra bagāžnieku uz jumta un aizmugures durvīm piestiprinātām kāpnītēm. Vēl viena atšķirība –  jubilejas automašīnas tiks krāsotas tikai spilgtās krāsās, pircējam piedāvājot spilgti dzeltenus, kodīgi zaļus un melnus krāsu toņus.

Par tehnisko pildījumu ziņu nav, taču maz ticams, ka rūpnīca var piedāvāt ko citu standarta versijas komplektam – 2,7 litru 112 Zs benzīna motoram apvienojumā ar piecu pakāpju mehānisko kārbu.

Buhanka 65 gadu jubilejas versija maksās 1,6 miljonus rubļu, kas ir aptuveni 18 700 eiro.

Buhanka jeb UAZ-450 Uļjanovskas rūpnīcas piedāvājumā tika ieviests 1958.gadā. Krievijā tas iecienīts vienkāršās konstrukcijas, izturības un labās pārgājamības dēļ, taču netrūkst arī kritiķu, kas pārmet ražošanas kvalitāti, novecojušās tehnoloģijas un komforta trūkumu. 

Foto: Ekrānbilde no t.me/autopotoknews

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.