Nepilni 27 000 eiro – Hyundai paziņojis jaunā Kona cenas

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai atklājis jaunās paaudzes Kona cenas. Vācijas tirgū kompaktais krosovers maksās 26 900 eiro – par 3000 eiro dārgāk nekā līdz šim.

Kona ir Hyundai pieprasītākais modelis Vācijas tirgū. Jaunajā paaudzē tas kļuvis dārgāks pretī liekot jaunu dizainu, modernāku aprīkojumu un plašāku telpu. Krosovera garums pieaudzis par 145 mm līdz 4,35 m, bet riteņu bāze pastiepusies par 60 mm līdz 2,66 m. Ieguvums ir vairāk vietas aizmugures pasažieriem un apjomīgāka bagāžas telpa ar 466 (agrāk 374) – 1300 (agrāk 1156) litru ietilpību.

Kabīnē divi 12,3 collu ekrāni mērinstrumentiem un multivides iekārtai, kas atbalsta Over-the-Air-Updates (OTA) atjaunināšanu. Jau bāzes versijā Kona aprīkojums ietver 16 collu riteņus, navigāciju ar 12,3 collu ekrānu, Bluetooth un viedtālruņu atbalstu, klimatkontroli, Smart-key sistēmu ar Start-Stop pogu, USB pieslēgligzdas priekšā un aizmugurē.  

Elektronisko palīgu klāstā visās Kona versijās būs tādas sistēmas, kā  avārijas bremzēšanas asistents ar gājēju un velosipēdistu noteikšanu, joslas sekošanas un uzturēšanas palīgs, kruīza kontrole, ceļa zīmju atpazīšana, priekšējie un aizmugurējie parkošanās sensori ar atpakaļgaitas kameru, gaismas sensors, LED priekšējie lukturi, tālās gaismas asistents un uz video kameru balstīts uzmanības palīgs. Kona Hybrid ir navigācijas atbalstīta adaptīvā kruīza kontrole ar apstāšanās funkciju, šosejas asistents, divu zonu gaisa kondicionētājs un lāpstiņu pārslēgi ​​uz stūres, kurus izmanto, lai regulētu rekuperācijas sistēmas pakāpes.

Kona pircējs var izvēlēties starp diviem benzīna motoru variantiem ar 120 ZS un 198 ZS un vienu pilnapjoma hibrīdu (HEV) ar 141 ZS jaudu. Benzīna dzinējiem ir priekšējo un visu riteņu piedziņa, manuālā sešpakāpju pārnesumkārba un septiņu pakāpju divsajūgu pārnesumkārba (7DCT), bet hibrīddzinējs vienmēr būs komplektā ar sešu pārnesumu kārbu (6DCT). Vācijas tirgū Kona piedāvās četrās aprīkojuma versijās: Select, Trend, Prime un N Line.

Foto: Hyundai

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.