Mercedes-AMG One uzstāda kārtējo rekordu

Ar 1063 zirgspēku hibrīdiekārtu aprīkotais Mercedes-AMG One ierakstījis savos sasniegumos kārtējo rekordu, atņemot Moncas trases labāko laiku Porsche 911 GT3 RS.

Par hiperauto dēvētais Mercedes-AMG One izmanto F1 tehnoloģijas, ir aprīkots ar 1,6 litru turbo V6 motoru un četriem elektromotoriem, sasniedzot sistēmas kopējo jaudu 1063 Zs. 100 km/h automašīnai pa spēkam 2,9 sekundēs, 200 km/h tiek sasniegti mazāk kā 7 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 352 km/h. Piedevām, vācu inženieru brīnumam ir pielaide koplietošanas ceļiem.

Šādus dotumus būtu grēks neizmantot, tādēļ Mercedes rūpnīcas testpilots Maro Engelss atkal sēdināts pie stūres un, re! – jauns rekords rokā. Šoreiz ar laiku 1:43.902 nojoņots Moncas aplis, gandrīz par 12 sekundēm pārspējot Porsche 911 GT3 RS iepriekšējo sasniegumu.

Eksperti uzskata, ka Mercedes-AMG One turpinās pārrakstīt vēsturi, bet kā vienīgais konkurents uz līdzīgiem apļu laikiem šobrīd var pretendēt tikai ar līdzīgu jaudu apveltītais Aston Martin Valkyrie.

Atgādināsim, ka Mercedes paredzējis izgatavot 275 Mercedes-AMG One eksemplārus par katru prasot aptuveni 3 miljonus dolāru. Varenauto ražošana tika uzsākta 2022. gada vasaras nogalē, taču jau iepriekš tika ziņots, ka visas automašīnas ir izpirktas.

Foto: Instagram

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.