Mīnus 5000 eiro – Volkswagen pazemina ID.4 cenu

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen paziņojis par ievērojamu cenas pazeminājumu ID.4 bāzes versijai. Tagad elektriskais SUV maksās par veseliem 5000 eiro mazāk.

Līdz šim Volkswagen ID.4 Vācijā maksāja 46 335 eiro, bet tagad konfiguratorā atrodamā bāzes versijas cena sākas no atzīmes 41 335 eiro, kas ir par 5000 eiro mazāk.

Tas kļuvis iespējams pateicoties Pure versijai ko ražotājs reiz jau piedāvāja 2021.gadā. Pure versijai iebūvēts mazāk jaudīgs motors un akumulators, turklāt  pieejamo ekstru skaits ir nav tik plašs, ieskaitot uzlādes iespējas.

Aizmugures riteņu piedziņas ID.4 Pure komplektēts 125 kW elektromotoru, kas nodrošina ieskrējienu līdz simtam 9 sekundēs, bet 52 kWh baterija ļauj bez papildu uzlādes nobraukt līdz 361 km. Salīdzinājumam versija ID.4 Pro Performance (+5000 eiro) ir aprīkots ar 150 kW motoru un 77 kWh bateriju (8,5 sekundes; 531 km).

Arī uzlādes iespējas ir ierobežotas līdz 50 kW ar līdzstrāvu, lielāku uzlādes jaudu neparedzot. Lādējot ar līdzstrāvu, tā būs tikai 7,2 kW.

Iepriekš konfigurētās Pure versijas standarta aprīkojumā ietilpst 18 collu tērauda riteņi, LED priekšējie lukturi, daudzfunkcionālā stūre, automātiskais gaisa kondicionieris un elektriski regulējami, nolokāmi un apsildāmi ārējie spoguļi. Palīdzības sistēmas ietver adaptīvo kruīza kontroli (ACC), joslu novirzīšanas brīdinājumu, parkošanās sensorus priekšā un aizmugurē, pretsadursmes un ceļa zīmju atpazīšanas sistēmas. Komplektācijā nebūs navigācijas. 

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.