Jaunais Mini Countryman vairs nebūs “Mini”

Britu autoražotājs Mini gatavo jaunās paaudzes Countryman, kas kļūs par visu laiku lielāko Mini tā pastāvēšanas vēsturē.

Vācu izdevums Autobild publicējis informāciju par jaunās paaudzes Mini saimi, kas tiks pakāpeniski atjaunota 2023.-2024.gada laikā un iekļaus arī krosoveru Countryman.  

Autobild uzzinājis, ka jaunākais Countryman pieaugs līdz 4,42 m garumam, iepriekšējo modeli šajā parametrā pārsniedzot par 12 cm. Tas nozīmē krietni vairāk vietas pasažieriem un to bagāžai, taču ne tikai – līdz ar modernāku dizainu, ko raksturos šaurāki diožu lukturi un radiatora reste Mini trīs un piecu durvju versiju stilā, konstrukciju papildinās jaunā multimediju iekārta ar 8-10 collu ekrānu un jau tradicionālais apaļais mērinstrumentu displejs.

Motoru klāsts tiks pilnībā atjaunots, un, lai saprastu, kas tajā tiks iekļauts, jāaplūko BMW X1 piedāvājums. Ar bavāriešu krosoveru Mini Countryman dala FAAR platformu, ieskaitot arī motorus, tādēļ var prognozēt, ka britu SUV būs pieejami elektrificēti benzīna agregāti ar 136-218 Zs jaudu un dīzeļdzinējs ar 150 Zs. Visticamāk, Countryman pircējs var rēķināties arī ar uzlādējamo hibrīdiekārtu, kas nodrošina kopējo jaudu 326 Zs un elektriski veicamu distanci līdz 90 km. Arī pilnībā elektrisks modelis ar pildījumu no BMW X1 ir programmā. Tas nozīmē divus e-motorus ar kopējo jaudu 313 Zs un veicamo attālumu līdz 440 km pēc WLTP.   

Jauno Countryman ražotājs varētu parādīt 2023.gada beigās, bet dīleru centros to sagaidīsim 2024.gada pavasarī.

Cena varētu nedaudz pārsniegt šī brīža latiņu (no 40 000 eiro), elektriskajam modelim sasniedzot aptuveni 55 000 eiro.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.