EV5: Kia parāda vēl vienu jaunu krosoveru (+ FOTO)

Šoreiz tas vēl koncepta statusā, taču sērijveida versija tiek solīta dažu mēnešu laikā.

Pirms nedēļas Dienvidkorejas autoražotājs pieteica savu jaunāko modeli, krosoveru EV9, taču izrādās, tas nav vienīgais jaunums, ko sagatavojuši uzņēmuma inženieri. Šodien mediji vēsta par jaunu elektrisko krosoveru EV5, kas ir aptuveni Sportage izmērā un tiek dēvēts par EV9 mazāko brāli.

Un patiešām, vizuāli tas atgādina samazinātu EV9, atkārtojot tās pašas stūrainās virsbūves formas un melno stiklojuma ietvaru, kas “sapludina” vējstiklu ar sānu logiem. Arī šeit izmantoti šauri un gari lukturi, kam tomēr savādāka forma, tāpat kā gaisa pieplūdes kanāliem.

EV5 salonā ir četri atsevišķi sēdekļi, maza “saplacināta” stūre un taisnstūrveida skārienpanelis, kas kontrolē visas automašīnas funkcijas. No ekstrām pagaidām minēta tikai kruīza kontrole. Ražotājs atklāj, ka ar vienu akumulatora uzlādi Kia EV5 nobrauc līdz 700 kilometriem atbilstoši Ķīnas CLTC ciklam, un elektromobili var izmantot kā enerģijas avotu – piemēram, lai kādu laiku nodrošinātu elektrību nelielai lauku mājai.

EV5 sērijveida versija tiks demonstrēta jau pēc pāris mēnešiem, bet elektriskais krosovers pārdošanā nonāks šī gada novembrī.

Ķīna būs pirmais modeļa noieta tirgus, un tur tiks organizēta arī tā ražošana. Un tā kā EV5 ir globāla modeļa statuss, agri vai vēlu tas parādīsies arī citu valstu tirgos.

 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.