Superb, Kodiaq, Elroq: Škoda atklāj 2023.gada plānus

Čehijas autoražotājs Škoda atklājis 2023.gada plānus, apstiprinot, ka jaunumu markas entuziastiem netrūks.

Vispirms pie pircējiem dosies krosoveru Kamiq un Scala feislifta modeļi, kas pēc Škoda vadītāja Klausa Celmera teiktā modernizēti gan no ārpuses, gan iekšpusē, uzsvaru liekot uz dizainu un ilgtspējību. Lielajam elektriskajam SUV Enyaq izveidota Laurin & Klement vesija, kas savus pircējus lutinās ar labāko un dārgāko ekstru apkopojumu.

Pieteikts pilnīgi jauns elektriskās piedziņas modelis Elroq, kas modeļu klāstā nostāsies pakāpienu zemāk par Enyaq. To nedrīkst jaukt ar Škoda līdzinieku, šonedēļ nodemonstrēto VW ID.2all, kas tiks laists klajā tikai 2026. gadā. Jautājumu un atbilžu sesijā, kas sekoja ikgadējai preses konferencei, Celmers uzsvēra, ka par nākotnes Škoda elektriskajiem transportlīdzekļiem vairāk pastāstīs aprīlī notiekošajā Explore More 2.0 pasākumā.

2023. gadā dienasgaismu ieraudzīs nākamās paaudzes Superb un Kodiaq. Lai gan Superb jau vairākus gadus ir bijis pieejams kā PHEV, Kodiaq līdz šim izticis bez štepseļa. Celmers sola, ka abi parādīsies tirgū 2023. gada otrajā pusē ar pievilcīgu dizainu, jaunām tehnoloģijām un efektīviem dzinējiem, tostarp no spraudņa hibrīdpiedziņas modifikācijā.

Jāatzīmē, ka Superb vairs netiks ražots Čehijā, jo ražošana tiks pārcelta uz Bratislavu (Slovākija), kur tas tiks montēts līdzās tehniski saistītajam jaunajam VW Passat B9. Volkswagen universālis būs pieejams tikai šādā variantā, kamēr Superb – gan kā universāls, gan kā sedans.

Tiem, kas interesējas par Octavia, jāzina, ka 2024. gadā Škoda vislabāk pārdotais produkts piedzīvos modernizāciju, savukārt tie, kam pievilcīgas elektriskās Škoda, līdz 2026. gadam sagaidīs veselus trīs jaunumus: jau pieminēto Elroq, cenu ziņā pieejamāko šī segmenta Škoda, kā iespējamo Fabia nomaiņu un septiņvietīgu SUV, ko čehi izstrādā uz koncepta Vision 7S bāzes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.