Lielbritānijā nosaukti uzticamākie lietotie automobiļi

Britu eksperti veikuši pētījumu, balstoties uz datiem, kas iegūti aptaujājot 25 000 Apvienotās Karalistes automašīnu īpašniekus.

Pētījumu veicis izdevums Whatcar sadarbībā ar apdrošināšanas kompāniju MotorEasy. Aptuveni 25 000 klientu lūdza pastāstīt par problēmām, kuras viņi pēdējo piecu gadu laikā atklājuši savās automašīnās. Pamatojoties uz respondentu atbildēm, tika sastādīts uzticamāko automobiļu saraksts, aptverot vairākas kategorijas un izvērtējot datus par 248 modeļiem no 32 auto zīmoliem.

Mazajā klasē pirmajā trijniekā iekļuva Toyota Aygo, Honda Jazz un Volkswagen up!, kompakto auto klasē uzticamākie izrādījās Lexus CT, Toyota Auris Hybrid un Kia Ceed, bet lielo automobiļu klasē vismazāk sūdzību bija par Lexus IS, Audi A3 un BMW 3.sēriju. Luksuss auto kategorijā augstākais vērtējums Jaguar XJ, BMW 5.sērijai un BMW 7.sērijai.

Ievāktie dati par mazās klases SUV saraksta augšgalā novietoja Kia Soul, Mazda CX-3 un Audi Q2, kompakto krosoveru pirmajā trijniekā iekļuva Hyundai Tucson, Mitsubishi Eclipse Cross un Lexus UX, bet lielo SUV kategorijā vismazāk raižu sagādājuši Toyota RAV4, Honda CR-V un Lexus NX. Luksuss klasē vienādi labi izskatījušies Porsche Macan un Volkswagen Touareg, bet trešajā pozīcijā – Mercedes GLE.

Foto: iAuto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.