500 000 dolāru par traktoru – pārdošanā izlikts Lamborghini Centenario Trattore (+ FOTO)

Lamborghini Centenario Trattore izgatavots par godu markas dibinātāja Feručo Lamborgini 100.gadu jubilejai. Pavisam izgatavoti vien pieci Centenario Trattore eksemplāri.

Šveices portāls cartech.ch autotechnik ag izlicis pārdošanā vienu no tikai pieciem saražotajiem Lamborghini Centenario Trattore, prasot par to pusmiljonu dolāru. Eksemplārs Nr`4, tāpat kā pārējie jubilejas traktori, tika izstrādāts dizainera Adlera Kapelli vadībā.

Traktora uzdevums bija atgādināt par markas pirmssākumiem, kad Lamborghini mašīnu un traktoru ražošanas uzņēmumi vēl nebija atdalīti. Centenario Trattore izgatavots 60.gadu modeļu stilā, ir aprīkots ar nekrāsota metāla motora pārsegu un 2,2 litru trīscilindru dīzeļdzinēju, kas attīsta 36,5 zirgspēku jaudu. Atgādinājumi par 100.gadu jubileju redzami vairākās vietās, piemēram, uz riteņu diskiem un neizpaliek arī paša Feručo Lamborgini paraksti.

Jubilejai par godu tika izlaisti arī 40 Lamborghini Centenario automobiļi: 20 kupejas un 20 rodsteri. Zināms, ka toreiz viena eksemplāra cena bija 1,75 miljoni eiro.

 

 

Foto: Ekrānbilde no cartech.ch

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.