Izsolē pārdod Ferrari Enzo rūpnīcas iepakojumā (+ FOTO)

RM Sotheby’s piedāvājumā iekļauts 2003.gada Ferrari Enzo – gluži jauna automašīna, kurai vietām vēl redzamas rūpnīcas iepakojuma detaļas.

Marta vidū gaidāmajā RM Sotheby’s izsolē kolekcionāriem būs iespēja iegādāties reti sastopamu Ferrari modeli – vienu no tikai 400 savulaik saražotajām automašīnām, kam pasūtītājs bija izvēlējies sudraboto Argento Nürburgring 101/C. Tas šo kupeju padara vēl ekskluzivāku, jo šādi Enzo bija tikai deviņi. Vēl viens ieguvums nākamajam īpašniekam – automašīna nav izmantota braukšanai, bet odometrā redzamie 227 kilometri iegūti Modenā, rūpnīcas darbiniekiem izpildot obligāto testa programmu pirms pārdošanās.   

Zināms, ka šo 2003.gadā izlaisto kupeju sākumā nogādāja uz Kanādu, kur Ferrari dīleris to pārdeva kādam klientam no Japānas.  Japānā automašīna pat netika uzlikta uzskaitē, tādēļ vairākās vietās, piemēram, uz pedāļiem, sliekšņiem un sēdekļiem saglabājies rūpnīcas aizsargiepakojums. Neatvērts palicis arī bagāžas somu komplekts.

Ferrari Enzo ir aprīkots ar atmosfērisko 6 litru V12 motoru, kas attīsta 660 Zs jaudu un 657 Nm griezes momentu. Kombinācijā ar sešu ātrumu sekvenciālo pārnesumkārbu 100 km/h tas sasniedz 3,3 sekundēs.

Eksperti prognozē, ka cena, ko pircējs samaksās par šo kolekciju auto sasniegs vairākus miljonus eiro.

Foto: Ekrānbilde no RMSothebys

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.