Sākot ar 24 500 eiro – Subaru nosauc Crosstrek cenas ASV tirgum (+ FOTO)

Subaru atklājis krosovera Crosstrek cenas ASV tirgum. Tās sākas no atzīmes 26 290 dolāri jeb aptuveni 24 500 eiro.

Subaru Crosstrek ir kompakts krosovers, kas agrāk bija pazīstams ar nosaukumu XV un tika piedāvāts ne tikai Japānā un Ziemeļamerikā, bet arī Eiropā. Tā būs arī turpmāk, taču pagaidām ražotājs to pieteicis ASV tirgū, darot zināmas arī komplektāciju cenas.

Savā trešajā paaudzē XV atteicies no iepriekšējā burtu nosaukuma un pieņēmis skanošāko Crosstrek. Automašīnas pamatā joprojām globālā SGP platforma, taču tagad tiek lietota „iekšējā rāmja” konstrukcija, kur šasija un virsbūve vairs nav divi atsevišķi elementi. Ražotājs uzskata, ka šādi pastiprinās konstrukcijas izturība vienlaicīgi uzlabojoties braukšanas komfortam un samazinoties vibrācijām.

Jaunais Crosstrek ir 4,48 m garš un apveltīts ar 2,67 m garenbāzi. Atkarībā no versijas tās svars būs 1540-1620 kg robežās, bet klīrenss sasniegs vismaz 200 mm vai vairāk.

Salons iepriecinās ar jaunu 11,6 collu vertikāli novietotu multivides ekrānu, jauniem sēdekļiem un pirmoreiz –priekšējiem diožu lukturiem, kas darbojas komplektā ar LED diožu līkumu izgaismošanas funkciju. Pretēji gaidītajam ciparu mērinstrumentus šim modelim Subaru neatvēl.

Ražotājs informē, ka Subaru Crosstrek ASV tirgum piegādās no divām rūpnīcām: bāzes un Premium versijas ar divlitru motoru taps Gunma rūpnīcā Japānā, bet Sport un Limited versijas ar 2,5 litru motoru izgatavos Lafajetes rūpnīca, Luiziānas štatā ASV. 

Mazāk jaudīgo motoru versijas kļūs pieejamas pavasarī, 2,5 litru motori vasarā.

 

 

Foto: Subaru

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.