Klimatneitrāls: Daimler Truck būvēs modernu loģistikas centru

Uzņēmums Daimler Truck Vācijā plāno uzbūvēt globālo piegādes centru, kas ar kravas automašīnu detaļām apgādās uzņēmuma rūpnīcas visā pasaulē. Atbilstoši modernajām tendencēm, būve un tās ekspluatācija būs pilnībā klimatneitrāla.

Daimler Truck loģistikas centrs atradīsies Halberštatē Saksijā-Anhaltē. Celtniecības sākums ir plānots šogad, bet nodošana ekspluatācijā notiks aptuveni trīs gadus vēlāk.

Pirmajā posmā uzbūvēs noliktavas ēkas aptuveni 270 000 kvadrātmetru platībā. Tiks radītas līdz 450 darba vietu, vēlāk to skaits pieaugs līdz 600. No jaunās loģistikas noliktavas gandrīz 3000 transportlīdzekļu izplatītājiem vairāk nekā 170 valstīs visā pasaulē tiks piegādātas līdz pat 300 000 dažādu preču – no skrūves līdz gatavai kravas automašīnas vadītāja kabīnei.

Jaunais globālais centrs apkalpos aptuveni 20 reģionālos loģistikas centrus visā pasaulē, piemēram, dažādās Eiropas valstīs, Turcijā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Brazīlijā vai Ķīnā, kas savukārt piegādās daļas reģionālajiem izplatītājiem.

Rezerves daļu noliktava Harca kalnos ir plānota kā CO2 neitrāls uzņēmums, ar pilnīgu atteikšanos no fosilā kurināmā. Apsilde notiks ar elektriskajiem siltumsūkņiem, kas ievada siltumu ēkā caur zemgrīdas apkures sistēmām. Liela apjoma fotoelementu sistēmām uz jumtiem ir jāsaražo līdz 13 miljoniem kWh elektroenerģijas gadā. Tas ir vairāk nekā tiks patērēts uzņēmumā. Globālā detaļu centra enerģijas pārpalikums būs pieejams citām Daimler kravas automašīnu struktūrvienībām Vācijā.

Koncepcija paredz, ka saimniecības ēkām tiks apzaļumoti jumti. Turklāt darbaspēkam tiks iekārtotas elektromobiļu un e-velosipēdu uzlādes stacijas. Tiek radītas atbilstošas ​​uzlādes iespējas arī piegādātāju kravas automašīnām ar elektrificētu piedziņu.

Foto: Daimler

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.