Afgāņi parāda savu pirmo varenauto (+ FOTO)

Barga izskata bārdainu vīru klātbūtnē Afganistānā notikusi valsts pirmā varenauto Mada 9 publiskā demonstrācija. Tiek apgalvots, ka drīzumā tas būšot pilnībā gatavs.

Mada 9 izskats ir gana iespaidīgs un platais, asfaltam pieplacinātais korpuss, šķiet, gatavs mest izaicinājumu arī Ferrari un Lamborghini.  Tas gan paliks tikai sapnis, jo 600 – 700 Zs, kas atkarībā no modeļa pieejami itāļu varenauto, afgāņu Mada 9 „nespīd” – tā vietā jāsamierinās ar Toyota Corolla agregātu, kas maksimāli var nodrošināt 300 Zs.

Mada 9 prototipu piecu gadu laikā izstrādājuši uzņēmums Entop un Afganistānas Tehniskais profesionālais institūts. Konstruktori par mazo jaudu un tehniskiem trūkumiem gan neskumst, jo, pirmkārt, automašīna vēl tiks pilnveidota, otrkārt, dzinējs tik un tā tiks aizvietots ar elektrisko piedziņu.

Projekta autori atklāj, ka Mada 9 sākotnēji tiks pārdots tikai Afganistānā, taču vēlāk var tikt nosūtīts arī uz citām valstīm. Precīzus datumus šiem plāniem Entop nav norādījis, tāpat kā cenu, ko grasās prasīt par savu sporta auto, kā arī vietu, kur to ražos un, cik eksemplāros tam jātop.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.