Hyundai piesaka minivena Staria deviņvietīgo versiju (+ FOTO)

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai pieteicis jaunu minivena Staria versiju Prime, kas atšķirībā no septiņvietīgās Signature, piedāvās labāku pamata aprīkojumu un vietu deviņiem braucējiem.

Hyundai Staria Prime darbina 2,2 litru VGT dīzeļdzinējs, kas attīsta 177 ZS jaudu un 431 ņūtonmetru maksimālo griezes momentu. Spēka agregāts apvienots ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, kas vilkmi nodod priekšējo vai visu riteņu piedziņai atkarīgā no pircēja izvēlētās versijas.

Atšķirībā no jau agrāk tirgū pieejamās septiņvietīgās Signature, jaunā versija aprīkota ar trīs sēdekļu rindām, kurās var izvietoties līdz pat deviņiem cilvēkiem. Vidējo sēdekļu rindu var pārvietot garenvirzienā par 20 milimetriem, bet trešo sēdekļu rindu par 400 milimetriem, attiecīgi nodrošinot vairāk vietas pasažieru kājām vai līdzpaņemtajai bagāžai.

Lai visi pasažieri varētu sazināties savā starpā, paredzēta “Passenger-View” un “Talk-Modus” funkcija, kas ļauj vadītājam uzturēt kontaktu ar aizmugurē sēdošajiem pasažieriem un runāt ar viņiem, izmantojot mikrofonu un skaļruni.

Vajadzības gadījumā sēdekļu atzveltnes var nolocīt, radot līdzenu grīdu bagāžas nodalījumā līdz pat 1447 mm garumā arī garāku priekšmetu pārvadāšanai un izbrīvējot telpu maksimāli iespējamiem 1303 litriem.

Hyundai standarta aprīkojumā iekļauta virkne elektronisko palīgu, ieskaitot automātisko avārijas bremzēšanas asistentu ar gājēju un velosipēdistu noteikšanas funkciju, Highway Driving Assistent – sistēmu, kas nodrošina daļēji autonomu pārvietošanos pa automaģistrālēm, tālo gaismu automātiku, sistēmu, kas brīdina par šķēršļiem (piemēram, tuvojošos velosipēdistu) pirms atveram durvis.

Pamata komplektācijā ietverti arī LED priekšējie lukturi, LED aizmugurējie lukturi un ciparu mērinstrumenti ar 10,25 collu displeju. Standarta informācijas un izklaides sistēma sastāv no tāda paša izmēra skārienekrāna, navigācijas sistēmas, digitālā radio, Apple CarPlay, Android Auto, Bluelink telemātikas pakalpojumiem, bezvadu viedtālruņa uzlādes un USB uzlādes pieslēgvietām visās sēdekļu rindās.

Turklāt plašo standarta aprīkojumu iespējams papildināt ar divām paketēm. Autostāvvietas komplektā (750 eiro) ietilpst telpiskā skata monitors un aklās zonas palīgs ar monitora displeju. Panorāmas stikla jumta paketē (1200 eiro) ietilpst bīdāms stikla jumts virs pirmās sēdekļu rindas un panorāmas stikla jumts virs otrās sēdekļu rindas.

Hyundai Staria Prime ar priekšējo riteņu piedziņu Vācijā pieejams par 53 600 eiro, pilnpiedziņas versija maksās 55 650 eiro.

 

Foto: Hyundai

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.