EuroNCAP jaunākajos testos pārbauda 14 automobiļus (+ VIDEO)

Šī gada pēdējos testos EuroNCAP organizācija pārbaudījusi 14 jaunākos auto modeļus. Vienpadsmit no tiem ieguva piecu zvaigžņu novērtējumu, trīs samierinājās ar četrām zvaigznēm.

2022.gada pēdējos testos EuroNCAP eksaminēja Lucid Air, Lexus RX, Mercedes GLC, Chery Omoda5, MG 4 Electric, Maxus Mifa 9, Ford Ranger, Volkswagen Amarok, Volkswagen ID Buzz, Škoda Octavia, Land Rover Discovery Sport, kā arī Ford Puma, Volkswagen Touran un Peugeot 408.   

Pēdējie trīs automobiļi tika novērtēti ar četrām zvaigznēm, kamēr pirmie vienpadsmit saņēma kārotās piecas zvaigznes.

Starp augstākā vērtējuma ieguvējiem ir arī modeļi ar iekšdedzes dzinējiem (piemēram, Ford Ranger, Volkswagen Amarok un Škoda Octavia), vairāki jaunumi no Ķīnas (Chery Omoda, MG 4 Electric, Maxus Mifa 9), kā arī ļoti interesants luksuss klases elektriskās piedziņas sedans no ASV (Lucid Air), kas tiek uzskatīts par Tesla Model S konkurentu.

Atskatoties uz aizejošo gadu, Mišels van Ratingens, EuroNCAP ģenerālsekretārs, sacīja: “2022. gads ir bijis viens no visu laiku noslogotākajiem Euro NCAP gadiem, un mēs esam redzējuši daudz jaunu automašīnu ražotāju un jaunu tehnoloģiju. Ir skaidrs, ka Eiropas patērētāji joprojām pieprasa visaugstāko drošības līmeni un ka automobiļu ražotāji uzskata, ka labs Euro NCAP vērtējums ir būtisks ieguldījums panākumiem šeit”.

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.