Ford iepazīstina ar elektrisko E-Tourneo Custom (+ FOTO)

Ford prezentējis Volkswagen ID.Buzz konkurentu, elektriskās piedziņas MPV E-Tourneo Custom.

Septembrī Ford nāca klajā ar elektrisko komerctransportlīdzekli E-Transit Custom, kas paredzēts preču pārvadāšanai, bet tagad tam pievienojas E-Tourneo Custom, ko ražotājs iecerējis kā pasažieru transportu. E-Custom ir apveltīts ar sēdekļiem astoņiem braucējiem, taču iespējams arī deviņvietīgs variants, ja pircējs izvēlas šofera blakussēdētāja sēdekli divām personām. Otrās un trešās rindas sēdekļi aprīkoti ar sliedēm, tos var arī izmontēt un pagriezt vienu pret otru.

Busiņa kabīnē ir 13 collu skārienekrāns un instrumentu displejs, viedtālruņus var savienot bezvadu režīmā, izmantojot Android Auto vai Apple CarPlay. Tāpat kā E-Transit Custom, stūri var noliekt, lai izveidotu kaut ko līdzīgu galdiņam, taču, protams, tikai tad, ja transportlīdzeklis ir nekustīgs. Var izmantot kabīnē esošo ligzdu, lai uzlādētu, piemēram, klēpjdatoru.

Šasijai vajadzētu būt komfortablākai, jo Ford to aprīkojis ar neatkarīgu riteņu balstiekārtu uz aizmugurējās ass. Sānu bīdāmās durvis pēc vēlēšanās var atvērt un aizvērt elektriski, turklāt to aktivizēšanai pietiek ar “pēdas žestu”.  Iekļūšanu salonā vieglāku dara pakāpieni, bet no 2024. gada vidus vajadzētu būt pieejamai arī digitālo atslēgu sistēmai – tad busiņa durvis varēs vērt līdzīgi viesnīcu istabiņām – ar īpašu karti.

E-Tourneo dzinējspēks ir 160 kW elektromotors, kas barojas no 74 kWh baterijas, nodrošinot darbības rādiusu līdz 370 kilometriem. Salīdzinājumam: Volkswagen ID. Buzz ir 150kW piedziņa un 77kWh akumulators, kas ļauj nobraukt līdz 421km.

Ford akumulators tiek uzlādēts, izmantojot trīsfāzu iebūvēto lādētāju ar jaudu līdz 11 kW mazāk nekā astoņās stundās (0-100%), savukārt pie ātrās 125 kW uzlādes pietiks ar 40 minūtēm, lai uzlādētu no 15 līdz 80%. Tātad katras piecas minūtes pievieno aptuveni 38 km.

For E-Tourneo Custom pieejams ne tikai elektriskā versijā, bet arī hibrīdpiedziņu uz 2,5 litru benzīna motora bāzes un iespēju līdz 50 km braukt elektriski, kā arī trīs dīzeļversijās, no kurām divas var kombinēt ar pilnpiedziņu.

Visbeidzot E-Tourneo Custom varēs nopirkt parastajā un pagarinātajā modifikācijā. Cenas ražotājs atklās vēlāk, taču jau šodien zināms, ka pārdošanas starts plānots 2023.gada vasarā.

Foto: Ford

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.