Neglīts, bet stiprs: Fiat Multipla ar 1000 Zs jaudu (+ FOTO)

Parīzes 2022.gada autoizstādē tiks nodemonstrēts unikāls Fiat Multipla minivens, kas pēc pārbūves var dižoties ar 1000 zirgspēku jaudu.

Sešvietīgais Fiat Multipla parasti ir neiztrūkstošs pasaules neglītāko automobiļu sarakstu dalībnieks, taču šoreiz tas nonācis uzmanības centrā cita iemesla dēļ. tas noticis pateicoties diviem franču entuziastiem, kas Parīzes autoizstādei sagatavojuši unikālu eksemplāru.

Lai līdz 2010.gadam ražoto itāļu MPV ar maksimums 120 Zs jaudīgu motoru pārvērstu par varenauto ar 1000 Zs, bija nepieciešama pamatīga pārbūve. Tādēļ sešvietīgais salons ar divām sēdekļu rindām tika aizstāts ar diviem sporta kausveida sēdekļiem, piecu durvju skaits samazināts līdz trim un pievienots pamatīgs antispārns aizmugurē. Automašīnas šķērsbāze ir paplatināta, izveidotas jaunas riteņu arku uzlikas ar gaisa kanāliem, jauni bamperi un sliekšņi, iebūvēts drošības karkass.

Standarta motora vietu ieņēmis 7,0 litru astoņu cilindru agregāts no Corvette C6 Z06, kas arī pārbūvēts jaudai sasniedzot 1000 Zs. Komplektu papildina jauna piekare un sporta riepu komplekts no galvenā sponsora Michelin, kuram par godu izvēlēta arī dzelteni zilā krāsu kombinācija.   

Foto: Ekrānbilde no vbrequin/Instagram

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.