Viss krājums rezervēts: Aston Martin prezentē 700 Zs rodsteru (+ FOTO)

Aston Martin iepazīstina ar jauno modeli, 700 Zs jaudīgo V12 Vantage Roadster, ko paredzēts izlaist 249 eksemplāru skaitā.

Monterey Car Week pasākumā, ASV, Kalifornijā britu ražotājs Aston Martin nodemonstrējis rodsteru V12 Vantage, taču jaunāko modeli varēja tikai apskatīt, bet ne nopirkt – visi 249 eksemplāri, kuru ražošana vēl tikai sāksies, jau ir rezervēti un brīvā pārdošanā vairs nav pieejami.

Vispirms Aston Martin piedāvājumā parādījās V12 Vantage kupeja, taču arī šis modelis, kam ražotājs plānojis 333 automobiļus, vairs nav pieejams tā paša iemesla dēļ.

Gan V12 Vantage kupeja, gan V12 Vantage rodsters komplektēts ar to pašu 12 cilindru 5,2 litru motoru, kas attīsta 700 Zs jaudu un 753 Nm griezes momentu. Rodstera gadījumā tas nodrošina 322 km/h maksimālo ātrumu, pirmajam simtam patērējot 3,6 sekundes.

V12 Vantage Roadster ir 4 cm platāks par parasto Vantage rodsteru, jauns difuzors nodrošina lielāku piespiedējspēku, bet kā papildaprīkojums ir pieejams fiksēts spārns.

Salonā ir Sports Plus sēdekļi ar daļēju ādas apdari, perforētiem apvalkiem un nošuvēm firmas spārnu veidā, ko par papildu samaksu var uzlabot ar īpaši viegliem sēdekļiem ar oglekļa šķiedras pamatni un mehānisko regulāciju, kas ir par 7,3 kilogramiem vieglāki. Vēl 8 kg no kopējā konstrukcijas svara var atņemt, ja pasūta īpašus 21 collu riteņu diskus.

Aston Martin V12 Vantage Roadster ražošana sāksies trešajā ceturksnī, bet pirmās pasūtītās automašīnas klienti saņems vēl līdz šī gada beigām.

Foto: Aston Martin

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.