Ženēvas autoizstāde pārcelta uz Dohu, Katarā

Ženēvas starptautiskā autoizstāde (GIMS) Šveicē nenotiks arī 2023.gadā, paziņojuši organizatori. Pasākums tiks pārcelts uz Dohu, Katarā un tiks aizvadīts 2023.gada vēlā rudenī.

Eiropas lielāko auto jaunumu izstādi Šveices pilsētā Ženēvā pēdējo reizi  rīkoja 2019.gadā. 2020.gadā sākās pandēmija, kuras dēļ pasākums nenotika arī 2021. un 2022. gadā.

Šī gada aprīlī organizatori nāca klajā ar paziņojumu, ka autoizstāde izmainītā formātā tiks sarīkota 2023.gadā, no 14. līdz 19.februārim, bet aizvadītajā nedēļā no GIMS vadības tika saņemta vēsts, ka tas tomēr nenotiks „Ņemot vērā nenoteiktību globālajā ekonomikā un ģeopolitikā, kā arī riskus, kas saistīti ar pandēmijas attīstību”.

Tagad organizatori visus spēkus veltīs tam, lai GIMS sarīkotu Tuvo Austrumu valstī Katarā. Ja viss izdosies, tad izstāde durvis vērs 2023.gada novembrī. Precīzs datums gan vēl nav zināms.

Autobūves entuziastiem atliek gaidīt septembri, kad pieteikta NAIAS autoizstāde Detroitā (agrāk to aizvadīja janvārī) un cerēt, ka 2023.gadā izdosies sarīkot IAA autoizstādi Vācijā.

Ženēvas izstāde, 2019.gads Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.