Pirmais eksemplārs F1 eksčempionam (+ FOTO)

1914 Zs jaudīgā horvātu varenauto Rimac Nevera pirmo eksemplāru iegādājies bijušais F1 čempions, vācu autosportists Niko Rosbergs.

Horvātu uzņēmums Rimac Automobili uzsācis sava elektriskā varenauto Nevera piegādes klientiem, eksemplāru ar kārtas numuru 001, nododot bijušā Mercedes pilota, somu izcelsmes vācu autosportista Niko Rosberga rokās.

Rosbergs izvēlējās Stellar Black krāsas automobili ar melnas alkantara apdares salonu, pulētiem Vertex diskiem un melniem bremžu suportiem. Roku balstu grezno plāksnīte ar eksemplāra numuru (001), sportista parakstu un atgādinājumu par izcīnīto F1 čempiona titulu 2016.gadā.

Nevera uz priekšu dzen četri elektromotori ar 1914 Zs (2360 Nm) kopējo jaudu. Katrs motors ir savienots ar atsevišķu pārnesumkārbu: vienpakāpju priekšā, divpakāpju aizmugurē. Akumulatoru bloks ar 120 kilovatstundu jaudu ir integrēts oglekļa šķiedras monokoka struktūrā. Paātrinājums no nulles līdz simtam elektromobilim aizņem 1,97 sekundes, līdz 300 kilometriem stundā – 9,3. Ražotāja uzrādītais maksimālais ātrums ir 420 kilometri stundā.

Agrāk tika minēts, ka Rimac Nevera cena ir aptuveni 2,4 miljoni dolāru.

Foto: Rimac Automobili

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.