Hyundai izstrādā elektroauto par 20 000 eiro

Huyndai strādā pie kompakta un cenu ziņā pievilcīga elektroauto, kas varētu maksāt aptuveni 20 000 eiro.

Dienvidkorejas autoražotāja plānos ir arī gabarītos neliels un salīdzinoši lēts elektroautomobilis, izdevumam Automotive News Europe atklājis Hyundai Eiropas mārketinga vadītājs Andreass Kristofs Hofmans.

Hofmans atzina, ka neliela automobiļa, īpaši elektriskā, izstrāde ir sarežģīts uzdevums dažādu izaicinājumu dēļ, turklāt ar mazajiem elektromobiļiem ir grūti gūt peļņu, tādēļ Hyundai nolēmis par prioritāti izvirzīt trīs lielāku Ioniq modeļu laišanu tirgū. Korejiešu piedāvājumā jau ir Ioniq 5 (no 2021.g.), tikko tika prezentēts Ioniq 6, bet drīz tiem sekos izmēros vēl lielākais, ar trīs sēdekļu rindām apveltītais Ioniq 7.

Tas vēl nav viss – Hofmans piebildis, ka līdz desmitgades beigām uzņēmums plāno laist klajā vienpadsmit nulles emisijas automašīnas, un jādomā, ka starp tām vieta atradīsies arī kompaktā modeļa projektam.

Konkurentu elektriskajam Hyundai netrūks, jo tikai Volkswagen vien līdz 2025.gadam sola veselus trīs tehnis šādas klases spēkratus ar Volkswagen, Škoda un Cupra izkārtnēm.

Hyundai ir viens no retajiem autoražotājiem, kas nesteidz atteikties no iekšdedzes dzinējiem. Korejieši to pārdošanu Eiropā sola līdz pat 2035.gadam, savu pilnībā elektrisko transportlīdzekļu skaitu palielinot pakāpeniski. Jaunākie dati liecina, ka šā gada pirmajā pusē elektromobiļi no visa Hyundai pārdošanas apjoma Eiropā veidoja 16 procentus.

Hyundai Concept 45 Foto: Hyundai

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.