Tam vajadzēja piedzimt 2016.gadā – Volkswagen pirmoreiz parāda Phaeton 2 (+ FOTO)

Vācu autoražotājs Volkswagen pirmoreiz parādījis sava flagmaņa Phaeton otrās paaudzes modeli. Automašīna bija gatava konveijeram, taču uz tā arī nenonāca.

Atzīmējot sava kādreizējā flagmaņa Phaeton 20 gadu jubileju, Volkswagen pirmo reizi parādījis otrās paaudzes modeļa attēlus, kas arī šodien izskatās gana moderni un laikmetam atbilstoši. Tagad var tikai minēt, cik veiksmīgs būtu (ja vispār) Volkswagen mēģinājums nostiprināties luksuss segmentā ar otrās paaudzes modeli, taču viss tika izlemts 2016.gadā – vadība nolēma svītrot Phaeton projektu, neraugoties uz to, ka jaunais modelis jau stāvēja starta lauciņā.

Volkswagen izšķīrās par labu virzībai uz elektrisko nākotni, kurā limuzīns ar saviem, tajā skaitā V10 un W12 dīzeļa un benzīna motoriem vairs neiederējās. Bet arī bez tā Phaeton loma kā Volkswagen flagmanim īsti neizdevās – vairāk tā saistījās ar Touareg un pēc tam arī Arteon.

Savas pēdas Phaeton otrās paaudzes modelis Volkswagen attīstībā tomēr atstāja  – piemēram, ar Curved Display ciparu kokpitu, kas 2018.gadā parādījās kā Innovision Cockpit sērijveida Touareg.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.