Vācijā darbu sācis inovatīvais E-Parktower uzlādes tornis (+ VIDEO)

E-Parktower galvenais uzdevums ir nodrošināt uzlādes iespējas vairākiem (daudziem) transportlīdzekļiem vienlaicīgi, pie viena neaizņemot daudz vietas, kas aktuāli blīvi sabūvētajās Eiropas pilsētās.

Vācijas Ziemeļreinā-Vestfālenē darbu sācis pirmais E-Parktower uzlādes tornis. Tas aizņem tikai 60-65 kvadrātmetrus jeb sešas standarta autostāvvietas, taču spēj nodrošināt vietu sešiem līdz 16 elektroautomobiļiem. Katrai torņa stāvvietai pievilkts 22 kW uzlādes kabelis, kas nozīmē, ka katrs bateriju auto šeit var tikt uzlādēts trīs līdz piecu stundu laikā.

Drošības sistēma neļauj automašīnā atstāt cilvēkus vai mājdzīvniekus. Pēc operatoru domām, parkošanās procesam jābūt ļoti vienkāršam. Vadītājs piekļūst tornim, izmantojot piekļuves kodu vai QR kodu, un viņam piešķirtā stāvvieta tiek nolaista ar liftu. Tornī ir vieta visu izmēru automašīnām, sākot no mini līdz maziem furgoniem. Vairākus e-velosipēdus var uzlādēt arī uzlādes stacijā, kas atrodas blakus tornim. Projekta īpašnieki uzsver, ka daļu strāvas tornis iegūst no saules paneļiem uz jumta, norēķinu un stāvvietas rezervācijas sistēma ir pieejama ar interneta palīdzību, turklāt īpašnieks var būt pilnīgi drošs, ka tornī atstātā automašīna ir pasargāta no zagļiem, vandāļiem vai kādiem citiem nelūgtiem viesiem.

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.