Picasso 660 LMS – Šveices varenauto par 820 000 eiro (+ FOTO)

Šveices jaunuzņēmums Picasso Automotive piesaka savu pirmo modeli, 660 LMS, sacīkšu auto ar pielaidi koplietošanas ceļiem.

Automašīna izgatavota uz ultra vieglas platformas un sver tikai 980 kg. Tas panākts veidojot konstrukciju no oglekļa šķiedras, kas šajā automobilī izmantota vēl neredzētā apmērā – ne velti ražotājs lepojas, ka abas virsbūves puses ir izgatavotas no garākā oglekļa šķiedras paneļa, kāds jebkad ir uzbūvēts automašīnai.

660 LMS ir paredzēts gan ikdienas izbraucieniem gan adrenalīna ķeršanai sacīkšu trasēs, tādēļ vairākas detaļas, piemēram, sešpunktu drošības jostas vai grozāmais slēdzis ABS un vilkmes kontroles režīmiem, aizgūtas no sacīkšu mašīnām.  

Zem motora pārsega atrodas Itālijā ražots 3,0 litru V6 sacīkšu motors, kas attīsta 660 Zs un 720 Nm un darbojas savienojumā ar sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu piedzenot aizmugures riteņus.

Picasso daudz laika pavadījis, veicot simulācijas un automašīnas testus vēja tuneļos. 660 LMS aerodinamikas komplektā ir priekšējais gaisa plūsmas dalītājs, manuāli regulējams antispārns, līdzena grīda un masīvs difuzors, kas ģenerē maksimālo piespiedējspēku 960 kilogramus pie 315 kilometriem stundā.

Šveices uzņēmums plāno izgatavot 21 Picasso 660 LMS eksemplāru. Tie, kas gatavi izdot 820 000 eiro automašīnas iegādei var pieteikties jau tagad. Piegādes Picasso sola nākamā gada otrajā pusē.

Foto: picassoautomotive

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.