Volkswagen laiž klajā Golf R 20 gadu jubilejas modeli

Atzīmējot sportisko R modeļu 20. gadadienu, Volkswagen laidis klajā kompaktā Golf R jubilejas modeli.

Volkswagen ziņo, ka divlitru četrcilindru turbodzinēja jaudai pievienoti vēl 13 Zs un tagad tas attīsta 333 ZS, atbildot ar „ievērojamu atgriezenisko reakciju” ikreiz, kad vadītājs nospiež stūres labo pārnesumu lāpstiņu, manuāli pārslēdzot DSG pārnesumus S un S+ režīmā.

Ražotājs parūpējies arī par akustisko efektu, jo iedarbinot mašīnu, dzinēja apgriezienu skaits uz īsu brīdi tiek palielināts līdz 2500 apgriezieniem minūtē.

270 km/h ātrā jubilejas modeļa standarta aprīkojumā ietilpst Performance pakete, kas apvieno vilkmes vektorēšanas sistēmu, papildu braukšanas profilus “Special” un “Drift”, jumta spoileri un 19 collu “Estoril” vieglmetāla diskus.

Pirmo reizi Volkswagen automašīnā instrumentu panelis un durvju paneļi ir izgatavoti ar oriģināliem oglekļa šķiedras dekoriem jau standarta aprīkojumā. Īpašo modeli rotā zili R logotipi, kas redzami, piemēram, uz daudzfunkcionālās sporta stūres vai transportlīdzekļa atslēgas vāciņa.

Volkswagen Golf R “20 Years” varēs iegādāties, sākot ar jūniju visa gada garumā . Cenu ražotājs vēl neatklāj. Parastais Golf R ar Performance paketi Vācijā maksā nedaudz vairāk par 54 000 eiro.

Foto: Ekrānbilde no Instagram

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.