Kaut kas savādāks – ASV prezentēts retro stila elektroauto (+ FOTO)

Kalifornijas uzņēmums Olympian Motors iepazīstinājis ar savu pirmo modeli – retro stilā veidoto Olympian Model 01, kas iztiek bez multimediju ekrāniem.

Ražotājs uzsver, ka Olympian Model 01 ir pilnīgs pretstats mūsdienu elektromobiļiem un to var labi redzēt attēlos. Automašīna izceļas ar retro stilā veidotu divkrāsu virsbūvi, kurai piedāvā 50 krāsu variantus, aizmugures durvīm, kas veras pretēji braukšanas virzienam un iztiek bez centrālā statņa, atvieglojot iekāpšanu aizmugurē.

Retro stilā veidota arī radiatora reste un riteņu diski, tāpat kā priekšējais panelis salonā un mērinstrumenti ar analogām ciparnīcām. Apdarei izmantots koks, zīds, titāns un tērauds, bet daļa detaļu izgatavotas ar 3D printeri. Salonā nav redzami multimediju ekrāni, tomēr bez mūsdienu tehnoloģijām Model 01 nav atstāts – vadītājam palīdzēs projekcijas displejs uz pašu izstrādātās OOS (Olympian Operating System) bāzes, kas tiek vadīts ar balss komandām un nepieciešamās norādes parāda uz vējstikla.

Braucējus sargās deviņi drošības spilveni, bet kustību uz priekšu nodrošina pie aizmugures ass piestiprināts elektromototrs ar 314 Zs (414 Nm), kas enerģiju saņem no 82 kWh akumulatora.

Ražotāja dati liecina, ka 100 km/h Model 01 sasniedz 5,7 sekundēs, maksimālais ātrums ir 255 km/h, bet strāvas krājumu pietiek aptuveni 490 km.

Interesanti jau var pasūtīt Model 01, kas maksā, sākot no 100 000 dolāru, un, lai gan “dzīvs automobilis” vēl nav parādīts, ražotājs sola, ka piegādes klientiem sāksies 2022.gada beigās.

Foto: Olympian Motors

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.