Krievijas tirgus neietekmē Daimler Truck pārdošanas apjomus

Neskatoties uz uzņēmējdarbības apturēšanu Krievijā, Daimler Truck pārdošanas apjomi pirmajā ceturksnī auguši par astoņiem procentiem, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Daimler Truck apkopojis pirmā ceturkšņa darbības rezultātus. Tie liecina, ka pasaulē lielākais komerctransporta ražotājs gada pirmajos trīs mēnešos visā pasaulē pārdevis aptuveni 109 000 kravas automašīnu un autobusu, kas ir par astoņiem procentiem vairāk nekā 2021.gada pirmajā ceturksnī.

Uzņēmuma vadītājs to skaidro ar spēcīgo pieprasījumu citos reģionos, kas ļāvis kompensēt darbības pārtraukšanu Krievijā. Panākumi gūti arī pateicoties “uzlabotajai cenu politikai” un labam pēcpārdošanas un lietotu transportlīdzekļu biznesam.

Koncerna apgrozījums pieaudzis par 17 procentiem līdz 10,6 miljardiem eiro, bet peļņa palielinājusies par vienpadsmit procentiem līdz 651 miljonam eiro.

Daimler Truck Group apvieno Mercedes-Benz kravas auto ražotnes, kā arī vairākus meitasuzņēmumus: Indijas Bharatbenz, vācu autobusu ražotāju Setra, Japānas Fuso, ASV kravas auto ražotājus Freightliner un Western Star, ASV skolēnu autobusu ražotāju Thomas Built Buses.

Foto: Daimler Truck

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.