Hibrīdkrosovers ar 1,5 litru patēriņu – Mazda uzsāk CX-60 ražošanu

Japānas autobūves uzņēmums Mazda savā Hofu rūpnīcā uzsācis krosovera CX-60 e-Skyactiv PHEV ražošanu. Pirmais kuģis ar Mazda krosoveriem uz Eiropu izbrauks 26.aprīlī.

Eiropā japāņu pirmo no parastā elektrotīkla uzlādējamo hibrīdauto jau gaida – piemēram, Vācijā to pasūtījuši vairāk nekā 2000 klientu.

Ražotājs norādījis, ka automašīna aprīkota ar hibrīdiekārtu, kuras kopējā jauda ir 327 Zs un 500 Nm, ar elektrību tā var nobraukt līdz 63 km kas nozīmē vidējo degvielas patēriņu 1,5 litri uz 100 kilometriem.

Ar CX-60 Mazda jau pieminētajā Hofu rūpnīcā ievieš elastīgākas ražošanas metodes, lai varētu strādāt vēl ātrāk un efektīvāk. Piemēram, transportlīdzekļi tagad tiek pārvietoti uz zemes līmeņa paletēm, nevis konveijera lentēm vai monosliedes. Strādniekiem tas nodrošina vieglāku un ērtāku piekļuvi, turklāt katru topošo automobili tagad pavada divi bezvadītāja transportlīdzekļi (AGV – automated guided vehicles), kas piegādā motoru, akumulatoru un priekšējo un aizmugurējo riteņu piekari.

Tāpat tika veiktas optimizācijas virsbūves metināšanas sistēmā, kas arī būtiski saīsināja un palētināja ražošanas līnijas pārkārtošanu jaunu transportlīdzekļu tipu un modeļu ražošanai.

Eiropā Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV pārdošana sāksies jūlijā.

  

Foto: Mazda

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.