Mercedes EQS SUV – luksuss krosovers septiņiem braucējiem (+ FOTO)

Mercedes-Benz iepazīstinājis ar elektrisko krosoveru EQS SUV. Automašīna piedāvās komfortablu ceļojumu līdz pat septiņiem braucējiem, līdz 660 km sniedzamību un apjomīgu bagāžas telpu.

Mercedes EQS SUV izgatavots uz elektriskā sedana EQS bāzes, ir 10 cm īsāks, taču nedaudz platāks un augstāks. Riteņu bāze abām automašīnām vienāda (3,21 m), bet bagāžas nodalījuma ietilpība krosoveram lielāka. Piecvietīgajai versijai tā sasniedz 645-2001 litrus, kamēr sedanam EQS: 610-1770 litrus. 

Pamata modifikācija EQS SUV 450+ ir aprīkota ar vienu elektromotoru uz aizmugurējās ass, kas attīsta 360 Zs jaudu un 568 Nm griezes momentu, bet pilnpiedziņas modelis 450 4Matic ar vēl vienu elektromotoru uz priekšējās ass attīsta tikpat (360 Zs), kamēr griezes moments šeit lielāks – 800 Nm.

Visjaudīgākā modifikācija 580 4Matic ar diviem e-motoriem attīsta 544 Zs (858 Nm) un spēj nobraukt aptuveni 507-613 km bez papildu uzlādes. Tikpat lielu nobraukumu sola arī augstāk minētajam pilnpiedziņas 450 4Matic, kamēr aizmugures piedziņas 450+ spēs aizbraukt vistālāk – 536-660 km.  

Akumulatori ļauj elektriskajam krosoveram ar vienu uzlādi nobraukt līdz 660 kilometriem. Izmantojot ātro uzlādes sistēmu, bateriju krājumu papildināšanai no 10 līdz 80% būs nepieciešama tikai aptuveni pusstunda, bet pieslēdzoties pie standarta mājas kontaktligzdas automašīna tiks uzlādēta aptuveni 11,5 stundās.

Tāpat kā sedanam, arī EQS SUV pieejams milzīgais 56 collu Hyperscreen, zem kura stikla paslēpti trīs ekrāni: 12,3 collu ciparu mērinstrumentu panelis, 17 collu multivides skārienekrāns un vēl vienu 12,3 collu displejs priekšējam pasažierim.

Standarta aprīkojumā ietilpst pneimatiskā piekare ar adaptīvajiem amortizatoriem, braukšanas režīmu izvēle un pilnībā vadāma šasija ar līdz 10 grādu leņķī pagriežamiem aizmugures riteņiem , lai uzlabotu manevrētspēju zemā ātrumā un stabilitāti lielā ātrumā. Komplektā arī adaptīvā kruīzkontrole, ieņemtās joslas uzturēšanas palīgsistēma, aklās zonas uzraugs, kā arī citi mūsdienās ierasti elektroniskie asistenti.

Standarta izpildījumā krosoveram ir divas sēdekļu rindas pieciem braucējiem, turklāt aizmugures sēdeklis aprīkots ar elektropiedziņu, kas ļauj to pārbīdīt par 13 cm. Par papildmaksu var pasūtīt trešo sēdekļu rindu un izveidot septiņvietīgu transportlīdzekli.

Tiek ziņots, ka Mercedes EQS SUV tiks ražots ASV, rūpnīcā, kur top arī GLE, GLE Coupe, GLS un Mercedes-Maybach GLS. Cenas vēl netiek nosauktas.

Foto: Mercedes-Benz

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.