Volkswagen ieslēdz taupības režīmu – topmenedžeri mašīnas maina reizi 2 gados

Volkswagen vadošie speciālisti bija pieraduši pie „svaigiem dienestvāģiem”, taču situācija pasaulē šobrīd tāda, ka pat tik labi pelnošam uzņēmumam jāpārplāno stratēģija.

Situācija tiešām nav tā spožākā: koronavīruss, kam uzreiz sekoja pusvadītāju krīze un elektrības kabeļu trūkums, ko izraisīja karš Ukrainā.

Vācu mediji raksta, ka aizvadītajā nedēļā Volkswagen izsūtījis vadošajiem speciālistiem vēstuli, kurā informē par radušos situāciju un paziņo, ka dienesta automašīnu kalpošanas laiks tiks dubultots no divpadsmit mēnešiem līdz diviem gadiem.

Tas nozīmē, ka augstākajiem vadītājiem ir jābrauc ar vienu un to pašu automašīnu divus gadus, pirms viņi var izvēlēties jaunu.

Saskaņā ar mediju informāciju, kas iegūta no ražotājam tuviem avotiem, Volkswagen raizējas par savu reputāciju klientu acīs – “Diez vai mēs varam atļauties apgādāt daļu Volkswagen personāla ar jaunām dienesta automašīnām, kamēr klienti staigā pa tukšiem automašīnu tirdzniecības saloniem”, paskaidrojies Ahims Šaibls, viens no vācu koncerna augstāk atalgotajiem speciālistiem.   

Turklāt tas nav pirmais privilēģiju samazinājums: jau pirms dažiem mēnešiem tika paziņots, ka vadībai sākotnēji jāturpina izmantot mašīnas ar iekšdedzes dzinējiem, lai saražotos elektromobiļus varētu piegādāt klientiem.

Foto: Volkswagen

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.