Bugatti atsauc Chiron, taču – tikai vienu eksemplāru

Francijas varenauto ražotājs Bugatti atsauc vienu Chiron eksemplāru. 1500 Zs jaudīgajam spēkratam vajadzēs pievilkt stingrāk vienu stiprinājuma skrūvi.

Mazliet kuriozi jau tas skan – jāatsauc viena mašīna, lai pievilktu vienu skrūvi, taču – kad runa ir par 1500 zirgspēkiem, 420 km/h un 3 miljoniem dolāru un braucēju drošību, atlaides nav un nevar būt.   

Bugatti uzsvēr, ka defekts konstatēts samontēto automašīnu iekšējās kvalitātes kontroles laikā. Rūpnīcā Molsheimā, Francijā, uzņēmums ne tikai seko līdzi noteiktu stiprinājumu pievilkšanas parametriem konkrētos transportlīdzekļos, bet pārbauda arī instrumentus, kas tiek izmantoti detaļu uzstādīšanai.

Tiek ziņots, ka atsaukumam pakļautais Chiron atrodas ASV, bet problēma esot sekojoša: varenauto priekšējā apakšrāmī viena no divām stiprinājuma skrūvēm tika pievilkta ar spēku par 50 procentiem zem noteiktā – ar deviņiem Nm, kamēr minimāli pieļaujamais rādītājs ir 19 ņūtonmetri.

Lai to novērstu, ASV Nacionālā autoceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) izsludināja vienas 2018.gadā ražotas automašīnas atsaukšanu, kuras laikā Bugatti speciālisti šo problēmu novērsīs.

Foto: Ekrānbilde no instagram.com/bugatti

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.