Stāvoklis Ukrainas frontē

Krievijas karaspēks turpina pārgrupēšanos un tuvāko dienu laikā, domājams, mēģinās atsākt uzbrukumu Slobožanskes virzienā, pirmdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pretinieks turpina gatavot dzīvā spēka, bruņojuma un kara tehnikas sagatavošanu nosūtīšanai uz Ukrainu.

Lai traucētu ukraiņiem kravu piegādi kaujasdarbības rajoniem, krievi turpina bombardēt transporta infrastruktūras objektus.

Iebrucēji turpina daļējo Harkivas blokādi un ar artilēriju apšauda atsevišķus pilsētas rajonus.

Izjumas virzienā pretinieks veic gaisa izlūkošanu ar bezpilota lidaparātiem. Ar divu bataljonu taktisko grupu spēkiem krievi mēģināja veikt uzbrukumu Dovgeņkes un Dmitrivkas virzienā, taču panākumus neguva un atgāja iepriekš ieņemtajās pozīcijās.

Doneckas virzienā iebrucēji galvenos pūliņus velta Rubižnes, Nižņes, Popasna un Novobahmutivkas ieņemšanai, kā arī pilnīgas kontroles iegūšanai pār ielenkto Mariupoli.

Ienaidnieks mēģināja uzsākt uzbrukumu Zolotes virzienā, taču panākumus neguva.

Kopumā Doneckas un Luhanskas apgabalos Ukrainas armija diennakts laikā atvairījusi četrus pretinieka uzbrukumus, iznīcinot piecus krievu tankus, astoņas cita veida bruņutehnikas vienības, sešus automobiļus un astoņus lielgabalus.

Savukārt Ukrainas gaisa spēki un zenītartilēristi diennakts laikā notriekuši vienu lidmašīnu (bumbvedēju-iznīcinātāju SU-34) četrus helikopterus (MI-24 un KA-52), trīs bezpilota lidaparātus un trīs spārnotās raķetes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.