EuroNCAP pārbauda – drošākie automobiļi 2021.gadā (+ VIDEO)

EuroNCAP drošības testu organizācija nosaukusi drošākos jauno auto modeļus dažādās automobiļu kategorijās.

Tā kā drošības testu vērtējumus nevar tieši salīdzināt starp dažādām transportlīdzekļu kategorijām, tad Euro NCAP katru gadu publicē drošāko automašīnu sarakstu nosaucot veiksmīgākos katrā klasē. Jaunievedums šogad – pirmoreiz ieviests vērtējums arī elektriskās piedziņas modeļiem. Par drošāko šajā kategorijā EuroNCAP eksperti atzina Mercedes-Benz EQS, kas vienlaicīgi plūca laurus arī luksuss klases spēkratu vērtējumā.

Mercedes elektromobilis sadursmes testā sasniedza 96 procentus no iespējamajiem punktiem par pieaugušo pasažieru aizsardzību un 91 procentus no iespējamajiem punktiem par bērnu drošību. Mercedes EQS ieguva 76 procentus par gājēju aizsardzību un 80 procentus par vadītāja palīdzības sistēmām.

Lielo krosoveru kategorijā pērn pirmajā vietā izvirzījās Skoda Enyaq iV (94%, 89%, 71%, 81%), bet mazo krosoveru klasē – Nissan Qashqai (91%, 91%, 70% 95%).

Par drošāko “Mazo ģimenes auto” tika izvēlēts Škoda Fabia (85%, 81%, 70%, 71%), bet par uzvarētāju “mazo MPV” klasē kļuva Toyota Yaris Cross.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.