Krievu Aurus lidmašīna būs lētāka par Boeing

Krievijas uzņēmums Aurus nodemonstrējis lidmašīnu Aurus Business Jet, kas konkurēs ar Boeing un citu aviokompāniju līdzīgas nozīmes ražojumiem.

Starptautiskā Dubai Airshow pasākuma ietvaros valsts korporācijas Rossteh vadītājs Sergejs Čeremezovs iepazīstinājis ar SSJ Aurus, kas ir Sukhoi Superjet 100 uzlabots variants.  Krievijā ražotais lidaparāts maksās 39-50 miljonus dolāru un būs ievērojami lētāks nekā Boeing Business Jet, ko var iegādāties par aptuveni 60-65 miljoniem ASV dolāru. Citi piedāvājumi ir vēl dārgāki: Airbus Corporate Jet — aptuveni 70 miljoni, Embraer Lineage 1000 — 70—75 miljoni dolāru. Vēl vien Krievijas lidmašīnas priekšrocība ir lidojuma attālums – SSJ Aurus spēj veikt 7200 km bez degvielas papildināšanas, tas ir, piemēram, bez nosēšanās aizlidot no Maskavas līdz Vladivostokai.

SSJ Aurus ir aprīkots ar papildu degvielas sistēmu un iebūvētām kāpnēm, uz klāja ir dušas kabīne un pieejams ātrgaitas internets.

Aurus vairāk pazīstams kā automobiļu ražotājs. Lai gan plaša apjoma darbība vēl nav sākusies, uzņēmuma piedāvājumā ir Senat limuzīns un sedans, minivens Arsenal, kā arī apvidus auto Komendant, ko sola tuvākajā laikā.

2019. gada vasarā notika Ansat helikoptera prezentācija – lidaparāts izcēlās ar īpaši augsta komforta līmeņa kabīni un plašiem apmēriem. Arī šis projekts tika saistīts ar 2018.gadā dibinātā uzņēmuma Aurus vārdu.

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.