Tādu bija tikai 10 – unikālā Cizeta-Moroder pirmais eksemplārs izsolē (+ FOTO)

Pats pirmais no unikālā 80.gadu varenauto Cizeta-Moroder eksemplāriem tiks piedāvāts RM Sothebys izsolē 2022.gada janvārī.

Pēc dažiem mēnešiem autobūves retumu kolekcionāriem būs iespēja iegādāties vienu no tikai desmit vienībās uzbūvētajiem Cizeta-Moroder automobiļiem. Tiek ziņots, ka tas ir eksemplārs ar kārtas numuru 001, kas izgatavots 1988.gadā un savulaik piederējis vienam no uzņēmuma dibinātājiem, pazīstamajam itāļu komponistam Džordžo Moroderam.

80.gadu vidū jau minētais mūziķis, kurš toreiz atradās slavas zenītā, kā arī bijušais Lamborghini testu pilots un inženieris Klaudio Zampolli nodibināja uzņēmumu Cizeta-Moroder, kas plānoja mest izaicinājumu Itālijas varenauto ražotājiem Ferrari un Lamborghini.

Pieaicinot palīgos Lamborghini dizaineri Marčello Gandini tika radīts futūristiskās formas un izskata varenauto, kam iebūvēja 6,0 litru 16 cilindru motoru. 540 Zs (452 Nm) agregāts kupejai ļāva sasniegt maksimālo ātrumu 342 km/h, pirmajam simtam tērējot 4 sekundes.

Arī dizains ar platajiem gaisa pievadiem sānos, četriem virsbūvē paslēpjamiem priekšējiem lukturiem un četrām virs pakaļējā bampera izvietotām izplūdes caurulēm bija atmiņā paliekošs, taču panākumi izpalika. Kādēļ? – eksperti domā, ka tā bija pārlieku lielā cena. Toreiz tā bija 330 000 ASV dolāru, kas šodien būtu aptuveni 550 000 eiro.

Izsole notiks 27.janvārī, ASV, Arizonas štatā un tiek prognozēs, ka Cizeta-Moroder pirmā eksemplāra potenciālajam pircējam būtu jāsagādā vismaz 600 000 eiro.

Foto: RM Sothebys

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.