Ford varētu atgriezt dzīvē Focus Electric

Ford Focus Electric tika ražots no 2011. līdz 2018.gadam, taču sevišķi pieprasīts nebija. Iespējams, toreiz tas piedzima par ātru.

Ford Eiropas struktūrvienības dizaina nodaļas vadītājs Murats Guelers sarunā ar žurnālistiem atklājis, ka uzņēmums varētu atgriezties pie šī projekta uzsverot, ka galīgais lēmums vēl nav pieņemts.

Pašlaik uzņēmumam nav stingri apstiprināta plāna, taču speciālistu komandai ir daudz ideju nākotnes elektromobiļiem, tostarp attiecībā arī uz Focus Electric.

Focus Electric hečbeks netika veidots kā „tīrasiņu” elektromobilis – tajā tika izmantota esošā trešās paaudzes iekšdedzes dzinēja modeļa platforma ar pielietojumu ASV un Eiropas tirgū. Izlaišanas brīdī 2011.gadā elektriskais Focus bija aprīkots ar 23 kilovatstundu LG litija jonu akumulatoru, kas 2017. gadā tika nomainīts ar 33,5 kilovatstundu bateriju.

Focus Electric bija apveltīts ar 145 Zs elektromotoru, kas 100 km/h ļāva sasniegt 11,4 sekundēs, bet jau minētā baterija nodrošināja gaitas rezervi līdz pat 225 kilometriem.

 

Ford Focus Electric pārtrauca ražot 2018.gadā Foto: Ford Media

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.